Bitumen dak Breda

In Nederland is bitumen de meest voorkomende dakbedekking voor huizen met platte daken. Dit komt omdat bitumen een hoge weerstand heeft, niet snel verouderd en geschikt is voor recycling. Een bitumen dak gaat jaren mee. Uw dakdekker in Breda kan u alles vertellen over de voor- en nadelen van een bitumen dakbedekking. En ook kijken of dit voor uw dak geschikt is. Wilt u meer weten over het plaatsen van bitumen dakbedekking? Neem dan contact op met het nummer 0162 - 23 14 06 of vul het contactformulier in. de dakdekkers van Kolen Dakwerken geven u graag meer informatie en bespreken de mogelijkheden met u.

Bitumen dak Breda: De voordelen

Het grootste voordeel van een bitumen dak zit in de levensduur van bitumen. Bovendien heeft dit materiaal ook een hoge waterdichtheid en is het duurzaam. Dit zijn belangrijke voordelen als u bitumen dakbedekking hebt op uw platte dak. Zo heeft u daardoor minder snel last van een lekkage. Bitumen is ook nog eens UV bestendig, wat goed is voor de veiligheid van uw woning. Hieronder nog even de belangrijkste voordelen van bitumen op een rijtje:

  • Duurzaam materiaal.
  • Eenvoudig te verwerken.
  • Hoge waterdichtheid.
  • Uv-bestendig.

Bitumen dak Breda: De specificaties

Bitumen is verkrijgbaar in drie verschillende typen: geblazen, APP-gemodificeerd en SBS-gemodificeerd bitumen. Eerstgenoemde wordt vaak als noodlaag of als dempende, eerste laag gebruikt. SBS (Styreen-Butadien-Styreen) is een synthetisch geproduceerd rubber en wanneer dit gecombineerd wordt met bitumen ontstaat een hoge elasticiteit. Tevens ontstaat een betere hechting op het dak. APP (Atactisch Poly Propyleen) bitumen worden gemaakt door APP toe te voegen aan bitumen. Net als bij de SBS bitumen wordt de flexibiliteit groter en neemt de UV-bestendigheid toe. Uw dakdekker in Breda kan de bitumen in meerdere designs leveren. U kunt kiezen voor gemineraliseerd bitumen of blank bitumen. Gemineraliseerd bitumen bevat een leislag bestaande uit hele kleine steentjes. Blank bitumen is zonder leislag. Daarnaast zijn de bitumen verkrijgbaar in verschillende kleuren. U kunt bij ons in Breda kiezen uit blauw/grijs, zwart, maar ook uit groen, rood en wit. Wilt u meer weten over bitumen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.