Dakbedekking plaatsen Breda

Zoekt u een vakman voor het plaatsen van nieuwe dakbedekking in Breda of omgeving? Op Kolen Dakwerken kunt u rekenen. Of u nu een pannendak met fraaie keramische pannen wilt, of naar een kundige dakdekker zoekt om uw platte dak van bitumen te voorzien, wij stellen niet teleur.

Bel 0162 - 23 14 06 om te informeren naar de mogelijkheden voor úw dak. Natuurlijk kunt u ook direct een afspraak maken voor een bezichtiging. Wij komen graag eens langs om de situatie te bekijken. Ook wanneer het een andere dakdekkersklus betreft. Onze allround vakmensen kunnen u vrijwel overal bij helpen. Neem vrijblijvend telefonisch contact op of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan hoort u snel van ons.

Mogelijkheden voor een pannendak

Voor hellende daken is de traditionele dakpan nog steeds de meest gebruikte dakbedekking. Dakpannen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en kleurvarianten. Toch zijn de pannen grofweg in te delen in twee soorten: de keramische en de betonnen dakpan.

Keramische dakpannen worden gebakken en zijn gemaakt van rivierklei terwijl de betonnen pan uit zand en cement bestaat. Een dakpan van beton wordt gevormd in een mal. Dat heeft als voordeel dat deze pan erg vormvast is. Tussen keramische pannen bestaat meer variatie.

De andere grote verschillen hebben betrekking op het uiterlijk van de pan, de kosten en de levensduur. Keramische pannen hebben vaak een wat luxere uitstaling en worden door sommige mensen omschreven als de mooiere dakpan. De prijzen voor keramische pannen liggen dan ook een stuk hoger. Daar staat wel tegenover dat ze gemiddeld twee keer zo lang mee gaan als betonnen dakpannen.

Dakpannen plaatsen Breda

Voordat we de dakpannen daadwerkelijk kunnen plaatsen gaat nog een hoop vooraf. We kiezen om te beginnen in overleg met u de meest geschikte dakpan. Buiten de prijs is het ook belangrijk dat de dakpan goed binnen het straatbeeld past en recht doet aan uw woning.

Als we de perfecte dakpan hebben gevonden controleren we het dakbeschot (dakplaten) op rotte plekken en verzakkingen. Mocht de dakconstructie in een slechte staat verkeren bieden we de mogelijk ook deze voor u te vervangen. Verder bespreken we de mogelijkheid voor het aanbrengen van dakisolatie. Aangezien er geen pannen op het dak liggen is dit het ideale moment om ook direct het isolatiemateriaal te plaatsen. Dan is alles in een keer achter de rug.

Bitumen dakbedekking plaatsen Breda

Voor platte daken is bitumen nog steeds de meest gekozen dakbedekking. Bitumen, in de volksmond ook wel dakleer genoemd, is een sterke, voordelige en milieuvriendelijke dakbedekking. Het is een restproduct van olie en stamt traditioneel uit de scheepsbouw waar het werd gebruikt om grote oppervlakten waterdicht te maken.

Hoewel bitumen uitstekend werkt om een plat dak waterdicht te maken, is het wel gevoelig voor temperatuurschommelingen. Bij hoge temperaturen kan de dakbedekking heel zacht worden en bij lage temperaturen juist heel hard. Daardoor kan de dakbedekking naar verloop van tijd poreus worden. Dan ontstaan er sneller scheurtjes en barstjes.

Ook is bitumen dakbedekking gevoelig voor UV-straling. Een oplossing die regelmatig wordt toegepast is het aanbrengen van een beschermlaag van kiezelstenen of beplanting over de dakbedekking. Zo gaat bitumen langer mee.

Contacteer Kolen Dakwerken voor nieuwe dakbedekking in Breda

Als u op zoek bent naar een waterdichte, voordelige dakbedekking voor uw platte dak kunt u bij Kolen Dakwerken terecht voor het plaatsen van bitumen dakbedekking. En wanneer u slechts te maken krijgt met een kleine daklekkage en u in het geheel nog niet toe bent aan nieuwe dakbedekking, staan we natuurlijk ook voor u klaar met een passende oplossing. Een plaatselijke dakreparatie is voor ons ook geen enkel probleem.

We zijn bereikbaar op 0162 - 23 14 06 voor al uw vragen over onze beschikbaarheid en de mogelijkheden voor nieuwe dakbedekking. Of u nu een kleine garage wilt voorzien van nieuw dakleer of een woonboerderij wilt restylen met een nieuw pannendak, wij helpen u graag. Voor een vrijblijvende offerte kunt u gebruik maken van ons contactformulier.