Daklekkage Breda

Een daklekkage herstellen is in de meeste gevallen niet zo ingewikkeld. Het opsporen van de lekkage neemt doorgaans meer tijd in beslag. Daar hoeft u zich echter niet door te laten ontmoedigen. Wij komen graag bij u langs om de lekkage op te sporen.

Een lekkage kan veel schade toebrengen aan uw dakconstructie als u te lang wacht met het herstel. Daarom is het van belang om bij signalen van een lekkage zo snel mogelijk actie te ondernemen en een dakreparatie uit te laten voeren. In Breda en omgeving helpt All-in Dakonderhoud B.V. u snel en vakkundig van uw lekkage af. U kunt ons bereiken via 073 - 204 58 19 of door middel van het contactformulier.

Oorzaken daklekkage Breda

Daklekkages ontstaan meestal op vaste plekken. We treffen bijvoorbeeld vaak een lekkage aan in de buurt van dakgoten, hoeken, afvoeren en leidingen. Een daklekkage kan op verschillende manieren ontstaan. De oorzaken die wij het vaakst tegenkomen zijn de volgende drie:

  1. Een beschadiging aan de dakbedekking
  2. Een beschadiging van het daklood rond schoorstenen en dakkapellen
  3. Lekkage door verstopte of beschadigde dakgoten

Daklekkage Breda door schade aan dakbedekking

Bij een hellend pannendak vormen kapotte of verschoven dakpannen meestal de bron van een lekkage. Over het algemeen kunnen we zo’n lekkage eenvoudig oplossen door de pannen terug te leggen of te vervangen.

Bij een plat dak met bitumen kunnen extreme weersomstandigheden slijtage en scheurtjes veroorzaken. Met speciale reparatiestroken herstellen we in dat geval de zwakke plekken. Mocht de dakbedekking er over de hele linie te slecht aan toe zijn kunnen we ook een nieuwe laag bitumen aanbrengen.

Daklekkage Breda door beschadigingen aan het daklood

Op het moment dat de randen van het daklood rond uw schoorsteen of dakkapel beschadigd raken is het mogelijk dat er water tussen het daklood en de pannen doorsijpelt. Wanneer dit leidt tot een lekkage zullen we dit herstellen door het daklood te repareren of te vervangen.

Daklekkage Breda door verstopte of beschadigde dakgoten

Lekkage aan een dakgoot is vaak het gevolg van een verstopping. Een verstopping kunt u in de meeste gevallen voorkomen door regelmatig uw goten schoon te maken.

Mochten uw goten helemaal verrot zijn of op een andere manier aan vervanging toe zijn dan kunnen we u helpen door nieuwe dakgoten te plaatsen.

Dakrenovatie Breda

Wanneer u te maken krijgt met een daklekkage is dit een uitgelezen moment om eens goed naar uw dak te laten kijken. Mogelijkerwijs is de dakbedekking er zodanig slecht aan toe dat de kans op hernieuwde lekkages erg groot is.

Als blijkt dat uw dakbedekking inderdaad het einde van zijn natuurlijke levensduur heeft bereikt is een dakrenovatie wellicht het overwegen waard. Bij een dakrenovatie vernieuwen we uw complete dakbedekking. Nadien bent u weer jaren beschermd tegen lekkages en andere dakproblemen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wilt u eens een dakinspectie laten uitvoeren? U kunt vrijblijvend contact opnemen door te bellen of gebruik te maken van het contactformulier.

Herkennen daklekkage Breda

Het herkennen van een daklekkage is niet altijd even eenvoudig. In sommige situaties kan het vocht zich geruime tijd ophopen in uw dakconstructie, zonder dat u het in de gaten heeft. Pas wanneer er vochtvlekken in de muur of in het plafond ontstaan wordt duidelijk dat er sprake is van een lekkage.

Andere signalen die duiden op een lekkage zijn schimmelplekken op de muur of het plafond en loslatend behang. Wanneer u een of meer van deze aanwijzingen tegenkomt kunt u het beste zo snel mogelijk een dakdekker inschakelen zodat de lekkage kan worden verholpen.

Lekkage dak Breda

Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen wanneer u te maken krijgt met een daklekkage. We komen graag bij u langs om het lek snel en vakkundig te dichten. Bel ons op 073 - 204 58 19 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier. Dan komen we snel naar u toe.