Wij zorgen voor een veilig dak boven uw hoofd!

Kolen Dakwerken is werkzaam in Breda en gevestigd in Made.

24-uurs spoedservice

13 jaar ervaring

Uitsluitend materiaal van topkwaliteit

Altijd een passende oplossing

Keurmerk Consubeter

Daklekkage in Breda

Een daklekkage herstellen is in de meeste gevallen niet zo ingewikkeld. Het opsporen van de lekkage neemt doorgaans meer tijd in beslag. Daar hoeft u zich echter niet door te laten ontmoedigen. Wij komen graag bij u langs om de lekkage op te sporen.

Een lekkage kan veel schade toebrengen aan uw dakconstructie als u te lang wacht met het herstel. Daarom is het van belang om bij signalen van een lekkage zo snel mogelijk actie te ondernemen en een dakreparatie uit te laten voeren. In Breda en omgeving helpt Kolen Dakwerken u snel en vakkundig van uw lekkage af. U kunt ons bereiken via 0162 - 23 14 06 of door middel van het contactformulier.

Oorzaken daklekkage

Daklekkages ontstaan meestal op vaste plekken. We treffen bijvoorbeeld vaak een lekkage aan in de buurt van dakgoten, hoeken, afvoeren en leidingen. Een daklekkage kan op verschillende manieren ontstaan. De oorzaken die wij het vaakst tegenkomen zijn de volgende drie:

  1. Een beschadiging aan de dakbedekking
  2. Een beschadiging van het daklood rond schoorstenen en dakkapellen
  3. Lekkage door verstopte of beschadigde dakgoten

Daklekkage door schade aan dakbedekking

Bij een hellend pannendak vormen kapotte of verschoven dakpannen meestal de bron van een lekkage. Over het algemeen kunnen we zo’n lekkage eenvoudig oplossen door de pannen terug te leggen of te vervangen.

Bij een plat dak met bitumen kunnen extreme weersomstandigheden slijtage en scheurtjes veroorzaken. Met speciale reparatiestroken herstellen we in dat geval de zwakke plekken. Mocht de dakbedekking er over de hele linie te slecht aan toe zijn kunnen we ook een nieuwe laag bitumen aanbrengen.

Daklekkage door beschadigingen aan het daklood

Op het moment dat de randen van het daklood rond uw schoorsteen of dakkapel beschadigd raken is het mogelijk dat er water tussen het daklood en de pannen doorsijpelt. Wanneer dit leidt tot een lekkage zullen we dit herstellen door het daklood te repareren of te vervangen.

Daklekkage door verstopte of beschadigde dakgoten

Lekkage aan een dakgoot is vaak het gevolg van een verstopping. Een verstopping kunt u in de meeste gevallen voorkomen door regelmatig uw goten schoon te maken. Mochten uw goten helemaal verrot zijn of op een andere manier aan vervanging toe zijn dan kunnen we u helpen door nieuwe dakgoten te plaatsen.

Dakrenovatie in Breda

Wanneer u te maken krijgt met een daklekkage is dit een uitgelezen moment om eens goed naar uw dak te laten kijken. Mogelijkerwijs is de dakbedekking er zodanig slecht aan toe dat de kans op hernieuwde lekkages erg groot is.

Als blijkt dat uw dakbedekking inderdaad het einde van zijn natuurlijke levensduur heeft bereikt is een dakrenovatie wellicht het overwegen waard. Bij een dakrenovatie vernieuwen we uw complete dakbedekking. Nadien bent u weer jaren beschermd tegen lekkages en andere dakproblemen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wilt u eens een dakinspectie laten uitvoeren? U kunt vrijblijvend contact opnemen door te bellen of gebruik te maken van het contactformulier.

Herkennen daklekkage

Het herkennen van een daklekkage is niet altijd even eenvoudig. In sommige situaties kan het vocht zich geruime tijd ophopen in uw dakconstructie, zonder dat u het in de gaten heeft. Pas wanneer er vochtvlekken in de muur of in het plafond ontstaan wordt duidelijk dat er sprake is van een lekkage.

Andere signalen die duiden op een lekkage zijn schimmelplekken op de muur of het plafond en loslatend behang. Wanneer u een of meer van deze aanwijzingen tegenkomt kunt u het beste zo snel mogelijk een dakdekker inschakelen zodat de lekkage kan worden verholpen.

Lekkage dak in Breda

Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen wanneer u te maken krijgt met een daklekkage. We komen graag bij u langs om het lek snel en vakkundig te dichten. Bel ons op 0162 - 23 14 06 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier. Dan komen we snel naar u toe.

Pannendak, gelegd door dakdekker

Wilt u één van onze specialisten spreken? Neem direct contact met ons op!

Dakkapel installeren
Plat dak
Plat dak gelegd door dakdekker

De klant staat centraal

Wij communiceren open en helder en zijn pas tevreden als u dat bent!

Milieuvriendelijke oplossingen

We maken zoveel mogelijk gebruik van milieubewuste oplossingen.

Aandacht voor nazorg

Ook na oplevering van ons werk staan we voor u klaar waar nodig!

Wat onze klanten vertellen

Wij kunnen u helpen met de volgende diensten

Dakbedekking

Dakinspectie

Dakreparatie

Daklekkage

Dakisolatie

Dakkapel installeren
Plat dak gelegd door dakdekker
Plat dak
Pannendak, gelegd door dakdekker
Over Kolen Dakwerken

Ons bedrijf bestaat al dertien jaar. En in deze periode hebben we alles wel eens voorbij zien komen. Uw dak heeft voor ons dus geen verassingen. Met ons enthousiaste team van acht professionals kunnen we bovendien ook grotere klussen aannemen. Niets is ons te gek. Wilt u Kolen Dakwerken? Neem dan contact op via 0162 - 23 14 06. of maak gebruik van het offerteformulier.

U staat centraal
Milieuvriendelijke oplossingen
Aandacht voor nazorg

Aanvragen vrijblijvende offerte

Ochtend
Middag
Avond

Na het versturen van uw aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Enkele projecten van Kolen Dakwerken

Daglichtkoepel gelegd door dakdekker
Plat dak gelegd door dakdekker
Pannendak, gelegd door dakdekker
Plat dak met goot gelegd door dakdekker
Plat dak gelegd door dakdekker
Plat dak gelegd door dakdekker

Mede mogelijk gemaakt door Allfree B.V. © 2024 | Nieuwe Boteringestraat 28, 9712 PM Groningen | KVK-nummer: 02068857
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring